Новакът в английската Висша лига Фулъм отпадна във втория кръг

...
Новакът в английската Висша лига Фулъм отпадна във втория кръг
Коментари Харесай

Сензация за Купата на Лигата! Отбор от Лига 2 отстрани елитния Фулъм

Новакът в британската Висша лига Фулъм отпадна във втория кръг на шампионата за Купата на Англия, отстъпвайки с 0:2 на четвъртодивизионния Кроули Таун.

Мениджърът на Фулъм Марко Силва евентуално желае да се концентрира върху шампионата, защото пусна на терена единствено запаси, хора от втория състав и юноши, давайки отмора на титулярите си. Иначе главните играчи във Висшата лига се показват повече от добре досега – равенства с Ливърпул и Уулвърхямптън и победа над коравия тим на Брентфорд.

Том Никълс откри резултата в 16-ата минута за Кроули, а Джеймс Баладжици в 49-ата затвърди триумфа на отбора от Лига 2. Чиито играчи и треньори очевидно са били съществено стимулирани, когато са видели състава на съперника.

Бяхме безмилостни с нашия напън и с придвижването си по тeрена, сподели мениджърът на Кроули Кевин Бетси, чийто тим има една точка от пет мача в лигата този сезон. Придържахме се извънредно добре към проекта за игра, който бяхме начертали, и той проработи. Беше фантастична вечер за всички''.

Лестър и Борнемут се нуждаеха от осъществяване на дузпи против тимове от много по-ниско равнище, с цел да се спасят от ранно отпадане в шампионата. Вратарят на Лестър Даниел Иверсен избави три удара от 11-те метра, с цел да се поздравят неговите съотборници с триумф с 3:1 при дузпите над Стокпорт Каунти, също от Лига 2, при 0:0 в постоянното време. Борнемут приключи 2:2 с Норич, а при дузпите победи с 5:3.

В този кръг от шампионата се включват към този момент и елитните тимове, като изключение се прави за участниците в Европейските клубни шампионати. А другите клубове от Висшата лига като Астън Вила, Евертън, Уулвърхямптън и Кристъл Палас не престават напред. Брентфорд се оправи с 2:0 с Колчестър.

Вила завоюва най-сериозно – 4:1 при гостуването си на Болтън Уондърърс, макар че изоставаше с 0:1 след гола на Дион Чарлс в 24-ата минута. Дъглас Луис изравни след 12 минути. Попадения през второто полувреме на Дани Ингс от дузпа и Люка Дин в границите на три минути, както и Леон Бейли три минути преди последния съдийски сигнал осигуриха триумфа на гостите.

Демарай Грей вкара попадението за Евертън, което донесе 1:0 като посетител на третодивизионния Флийтууд Таун. Уулвърхямптън се наложи с 2:1 над Престън от Лига Чемпиъншип, а Кристъл Палас пречупи с 2:0 Оксфорд Юнайтед от Лига 1, само че трябваше да трепери до края. Одсон Едуар откри в 71-ата минута, а в последната Лука Миливоевич от дузпа успокои гостите.

Саутхямптън също не се затрудни при визитата си на Кеймбридж Юнайтед и го победи с 3:0, с помощта на две попадения на Че Адамс в 16-ата и в 55-ата минута. Даниел Балард най-после. Българският вратар на Кеймбридж Димитър Митов остана на пейката.

Всички резултати от вторник:

Уолсол – Чарлтън Атлетик 0:1

Шефилд Уензди – Рочдейл 3:0

Шрусбъри – Бърнли 0:1

Бароу – Линкълн Сити 2:2 (Линкълн продължава напред след дузпи)

Болтън – Астън Вила 1:4

Брадфорд – Блекбърн Роувърс 1:2

Кембридж – Саутхемптън 0:3

Колчестър – Брентфорд 0:2

Дарби Каунти – Уест Бромич 1:0

Флийтууд – Евертън 0:1

Джилингам – Екзитър 0:0 (Джилингам продължава напред след дузпи)

Гримзби – Нотингам Форест 0:3

Нюпорт Каунти – Портсмут 3:2

Норич – Борнемут 2:2 (Борнемут продължава напред след дузпи)

Оксфорд – Кристъл Палас 0:2

Родъръм – Моркамб 0:1

Стивънидж – Питърбро 1:0

Стокпорт – Лестър 0:0 (Лестър продължава напред)

Уотфорд – МК Донс 0:2

Уулвърхемптън – Престън 2:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР