Новак Джокович запази жива надеждата си за рекордна 23 титла

...
Новак Джокович запази жива надеждата си за рекордна 23 титла
Коментари Харесай

Джокович даде сет на Хачанов, но е на полуфинал

Новак Джокович резервира жива вярата си за рекордна 23 купа от Големия шлем. Той победи руснака Карен Хачанов след 4-6, 7-6(0), 6-3, 6-4 за 3 часа и 38 минути. Това е 12-и полуфинал на сърбина на и 90-ти триумф в Париж.

Ноле влезе мъчно в мача, като бе продънен в петия гейм на първия сет. След това Хачанов затвърди пробива си и поведе с 4-2. Той задържа задатъка и завоюва първата част с 6-4. Това беше и първи сет, който някогашният номер едно в света губи в Париж.

Във втория сет всеки взимаше подаването си и се стигна до тайбрек. Джокович обаче унищожи руснака, като завоюва всяка точка в него.

Шампионът от Australian Open продължи да господства и затвори небрежно третата част. Хачанов не се съобщи и въпреки да Ноле да го проби в четвъртия сет, той изравни при 4-4. После обаче сърбинът взе идващите два гейма и затвори мача.

Новак Джокович направи 11 аса против 7 за противника, както и 57 печеливши удара, до момента в който Хачанов направи 38. Сърбинът направи и по-малко непредизвикани неточности – 42 против 44.

На полуфиналите на Ролан Гарос той ще играе против спечелилия от дуела сред Карлос Алкарас и Стефанос Циципас. Те играят в късния мач през днешния ден.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР