Новак Джокович смята, че играе най-добрия тенис в живота си,

...
Новак Джокович смята, че играе най-добрия тенис в живота си,
Коментари Харесай

Новак Джокович разкри съжалението си за пропуснатите титли в Ню Йорк и Париж

Новак Джокович счита, че играе най-хубавия тенис в живота си, поради което съжалява, че не е съумял да завоюва купите на " Ролан Гарос " и US Open.

" Определено има отчаяние, че не завоювах нито US Open, нито " Ролан Гарос " тази година ", разяснява Джокович на конференция, извършена в академията му в Белград.

През 2020 година лидерът в международната класация завоюва Australian Open.

" Определено чаках повече. Поставих себе си в доста нетипична обстановка и нямах шанс в Ню Йорк, когато ме дисквалифицираха. Въпреки това завоювах някои други шампионати ", съобщи Джокович във връзка дисквалификацията на US Open, когато удари един от съдиите на линия с топка.

" Мисля, че в Париж се показах добре, бях на високо равнище, само че изгубих от по-силен състезател в този ден ", добави сърбинът за финала на " Ролан Гарос ", изгубен от Рафаел Надал. " Изгубих единствено един мач през този сезон и играя най-хубавия тенис в живота си. "

Дотук Джокович има 17 трофеи от Големия шлем в кариерата си, до момента в който Надал и Роджър Федерер са с по 20. Според сърбина съперничеството с тях не го слага под в допълнение напрежение.
" Напрежението е част от моя живот отдавна, само че съм научил по какъв начин да се оправям с това. Когато приказваме за елитни спортисти, това даже оказва помощ в някои случаи. Ако приключа своята кариера в този миг, ще съм благополучен с постигнатото. Въпреки това желая да продължа да се състезавам. Всеки шампионат продължава да ми носи наслаждение и мотивация. "

" Дневник "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР