Новак Джокович пристигна на Аустрелиън Оупън като основния фаворит за

...
Новак Джокович пристигна на Аустрелиън Оупън като основния фаворит за
Коментари Харесай

Близо до съвършенството: Джокович разгроми Рубльов и отново е 1/2-финалист в Мелбърн!

Новак Джокович дойде на Аустрелиън Оупън като главния любимец за купата, само че травмата в бедрото, която получи на подготвителния шампионат в Аделаида, породи подозрения по отношение на това дали сърбинът ще бъде в оптималното физическо положение да извърви целия път до десети трофей в Мелбърн. Особено във втория си дуел против Енцо Куако сърбинът даде голям брой притеснителни сигнали, само че все пак съумя да надделее над французина, а след това и да запише още две победи надлежно над Григор Димитров и Алекс де Минор, с цел да се класира за четвъртфиналната фаза на Откритото състезание на Австралия.

В борбата за място измежду най-хубавите четирима Ноле се изправи против международния №6 Андрей Рубльов, като за следващ път изнесе изцяло безупречно показване и се поздрави с изразителна победа - 6:1 6:2 6:4. По този метод балканецът откри място в своя 44-ти полуфинал в шампионати от Големия шлем, където ще премери сили с една от приятните изненади в конкуренцията - непоставения американец Томи Пол.

От самото начало на срещата двамата състезатели ни предлагаха обилие от динамични разигравания от главната линия, в които ударите им прелитаха извънредно ниско над мрежата и в допълнение пресираха противника. Бившият номер едно не се опасяваше да насочва ударите си към по-силния удар на противника, а точно неговия форхенд, като по този метод изненадваше руснака, който е свикнал към това съперниците да търсят бекхенд страната му.

Рубльов започва с огромна доза убеденост и постоянно опитваше да движи именития си съперник по ширината на корта, само че в изявите му липсваше неизменност и още в дебютното си подаване бе изправен пред заплаха от пробив. Ако тук той съумя да се избави с помощта на отличния си начален удар, то в идващия си сервис гейм още веднъж бе притиснат от съперника и след двойна неточност на брейкбол съобщи подаването си.

Колебливите изявите на московчанина продължиха и в идващите геймове, когато той редуваше съвършено ориентирани удари с непредизвикани неточности, от което деветкратният първенец не пропусна да се възползва, с цел да реализира втори пробив и да си подсигури триумфа в откриващия сет.

Djokovic is in SUBLIME form tonight. ✨ This is special to watch.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР