Новак Джокович очаквано преодоля изненадващия полуфиналист Томи Пол със 7:5,

...
Новак Джокович очаквано преодоля изненадващия полуфиналист Томи Пол със 7:5,
Коментари Харесай

Джокович е само на мач от десетата титла в Австралия

Новак Джокович предстоящо преодоля изненадващия полуфиналист Томи Пол със 7:5, 6:1, 6:2 и се класира за финала на Australian Open, където против Стефанос Циципас ще преследва десети трофей в Мелбърн и 22-ри от “Големия шлем ”.

Джокович задмина досегашния връх от следващи победи на Australian Open и към този момент има 27, като особено в Зеления континент не е губил дуел от 2018 година, когато беше спрян на осминафиналите в Мелбърн от Хьон Чун.

Ноле също по този начин с този дуел изравни Гийермо Вилас по брой професионални мачове при мъжете на равнище АТР - 1248. Само Джими Конърс, Роджър Федерер, Иван Лендъл и Рафаел Надал са изиграли повече срещи.

Рядко срещан и непонятен спад настъпи в играта на Ноле от момента, в който при 5:1 трябваше да сервира за спечелването на сета. Всичко вървеше рутинно и по проект до този миг, в който обаче той стартира да натрупа една след друга непредизвикани неточности.

Сърбинът очевидно се изнерви при 30-0 в своя изгода, като стартира да спори със съдията на стола за часовника сред осъществяване на сервиси. Оттам нататък броят на неточностите му набъбна на цели 21 и феновете не можеха да повярват по какъв начин се стигна до 5:5.

Пол обаче също се поддаде под голямото напрежение при 5:6 в своя изгода и позволи нов пробив, правейки две неточности от форхенд и една от бекхенд. Въпреки че първия сет продължи един час и ненадейно се трансформира в много оспорван, американецът завоюва единствено три гейма в останалите елементи.

Естествено, Пол надали ще не помни скоро приключението си в Мелбърн, извело го до първи полуфинал в “Големия шлем ”. Той ще се изкачи до рекордното в кариерата си 19-о място в международната класация, изпреварвайки играчи като Ник Кирьос, Матео Беретини, Роберто Баутиста Агут, Денис Шаповалов, Диего Шварцман и Григор Димитров.

Пол беше и първият американец на полуфинал в Мелбърн от Анди Родик през 2009-а, когато Роджър Федерер стопира пътя на представителя на Съединени американски щати.

Шампионът в Australian Open в неделя ще бъде и новият номер 1 в света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР