Новак Джокович няма да вземе участие в започващия на 7

...
Новак Джокович няма да вземе участие в започващия на 7
Коментари Харесай

Новак Джокович пропуска Мастърс турнира в Торонто

Новак Джокович няма да вземе присъединяване в започващия на 7 август Мастърс шампионат в Торонто. Това разкри самият той в изявление за сръбския уебсайт Sportklub. За момента международният №2 възнамерява да играе единствено на един шампионат преди Ю Ес Оупън – Мастърс шампионата в Синсинати (13-20 август).


„ Все още съм стимулиран да играя мощно в оставащата част от сезона, като идната ми огромна цел е Ю Ес Оупън, както и Купа „ Дейвис “. Това ще са двата най-важни шампионата за мен до края на годината. Надявам се да съм здрави, мощен и добре квалифициран, с цел да мога да се боря за още една купа от Големия шлем “, разгласи Ноле.

Джокович нямаше опция да играе на Откритото състезание на Съединени американски щати предходната година поради възбраната на локалното държавно управление в страната да влизат неимунизирани против Covid-19 лица. През пролетта обаче изключителните здравни ограничения бяха анулирани и сърбинът ще има късмет да се бори за четвърта купа в Ню Йорк.

„ Щастлив съм да се завърна на Ю Ес Оупън. Най-много триумфи съм постигнал на твърди кортове, въпреки че тревата също се трансформира в моя обичана настилка през последните 5-6 години. Ако вземете поради всичките ми шампионати обаче, то най-успешната за мен настилка изрично е хард. Играл съм доста финали в Ню Йорк. На последния изгубих от Медведев, само че за сметка на това получих голяма любов от публиката, което не се случваше постоянно. До през днешния ден си припомням с трогване този миг и по тази причина с наслада бих се върнал ", добави той.

Джокович е повторен първенец в Синсинати, като през 2020 година победи с 1-6, 6-3, 6-4 над Милош Раонич в мача за трофея. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР