Новак Джокович ликува с титлата от заключителния Мастърс на осемте

...
Новак Джокович ликува с титлата от заключителния Мастърс на осемте
Коментари Харесай

Джокович удари Рууд и ликува с шеста титла от финалите на AT...

Новак Джокович ликува с купата от заключителния Мастърс на осемте най-хубави, който за втора поредна година се организира в италианския град Торино. Сърбинът надделя Каспер Рууд със 7-5, 6-3 във финалния конфликт, който продължи към един час и 35 минути.

Бившият номер 1 в света и норвежецът изиграха равносилен първи сет. Джокера имаше три точки за пробив, преди да нанесе своя удар тъкмо преди частта да навлезе в тайбрек. Във втората той заигра на по-високи обороти и реализира брейк в четвъртия гейм, а оттова до края на мача не позволи съмнения и сграбчи шестата си купа от Финалите на ATP.

Джокович, който стигна до трофея без загуба, приключи с девет аса и нито една двойна неточност. Той не съумя да завоюва единствено шест точки на първи сервис и пет на втори в целия дуел. Ноле направи две непредизвикани повече от Рууд - 33 на 31, само че при уинърите имаше изрично преимущество - 31 на 17.

За сръбския тенисист това е шеста купа от заключителния шампионат на осемте най-хубави, с което той изравни прекратилия неотдавна кариерата си Роджър Федерер. Джокович завоюва първа купа от конкуренцията от 2015-а насам, когато надделя Федерер. За Рууд това бе дебютно присъединяване на край, само че той още веднъж не съумя да се опълчи на Ноле, губейки и четвъртия си мач против него, без да запише сет на сметката си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР