Новак Джокович и Карлос Алкарас се класираха на четвъртфиналите на

...
Новак Джокович и Карлос Алкарас се класираха на четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Джокович и Алкарас са на четвъртфинал в Синсинати

Новак Джокович и Карлос Алкарас се класираха на четвъртфиналите на шампионата в Синсинати от сериите Мастърс. Наградният фонд на конкуренцията е 6 600 000 $.

Сърбинът, повторен победител тук, записа рутинна победа над Гаел Монфис. Ноле завоюва след 6-3, 6-2 за малко повече от час игра. Той проби сервиса на противника в осмия гейм за 5-3, след което взе първия сет с 6-3. Във втория Джокович не срещна компликации, поведе небрежно с 5-0 и завърши мача след 6-2.

Това е 19-ата победа за него от 19 мача Монфис. Това е най-дългата сходна серия в оупън ерата в тениса. В идващия кръг Джокович ще срещне Тейлър Фриц, който отстрани Душан Лайович след 5-0 и отричане на сърбина.

Доста по-трудна беше задачата на международния номер едно. Испанецът се наложи над Томи Пол в три сета – 7-6(6), 6-7(0), 6-3. Алкарас имаше съществени компликации в хубавичко борба, траяла над три часа и прекъсвана поради дъжд.

„ Беше сложен мач. Наистина съм удовлетворен от равнището и мисля, че ставам все по-добър и по-добър “, разяснява Алкарас. Той пропиля три мачбола във втория сет, само че в третата решителна част бе безапелационен и завоюва, въпреки че при 4-3 срещата беше спряна за повече от час поради дъжда.

На четвъртфиналите международният номер 1 ще срещне австралиеца Макс Пърсел.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР