УЕФА се закани, че ще направи всичко по силите си,

...
УЕФА се закани, че ще направи всичко по силите си,
Коментари Харесай

УЕФА няма да допуска руски флагове на мача на Украйна с Румъния

УЕФА се закани, че ще направи всичко по силите си, с цел да не позволява внасянето на съветски знамена на трибуните по време на мача сред Украйна и Румъния довечера, оповестява организация АП.

В други дуели на европейското състезание към този момент бяха видяни флагове на Русия, въпреки те да бяха скривани от телевизионните камери.

От УЕФА обясниха, че чиновниците по реда са ясно инструктирани по този въпрос и ще създадат всичко допустимо да пресекат опити за внасяне на флагове с съветски знаци. Националният тим на Русия не бе позволен до присъединяване на Евро 2024, само че жители на страната могат да си купуват билети за мачове.

Флагът на Русия бе видян на трибуните още в първия дуел на европейското състезание, който опълчи Германия и Шотландия в Мюнхен в петък. Знамена имаше и измежду сръбските почитатели в Гелзенкирхен в неделя, като част от тях се виждат ясно на фотографии след гола на Джуд Белингам за Англия.

Властите в Германия оповестиха надалеч преди началото на европейското състезание, че на стадионите и формалните зони за почитатели са позволени единствено знамена на страни, които са на еврофиналите.

Целта е секване на опити за политизиране на шампионата, в това число и със флагове на Израел и Палестина.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/sport/2024/06/17/uefa-niama-da-dopuska-ruski-flagove-na-macha-na-ukraina-s-rumyniia.610819
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР