Новак Джокович беше сочен за явен фаворит в четвъртфиналната си

...
Новак Джокович беше сочен за явен фаворит в четвъртфиналната си
Коментари Харесай

Джокович: Днес загубих от по-добрия играч на корта; горд съм от това как се борих

Новак Джокович беше апетитен за очевиден любимец в четвъртфиналната си борба против Рафаел Надал на тазгодишния Ролан Гарос, само че Матадора още веднъж потвърди, че събитията са без значение, когато играе на конкуренцията, където е триумфирал цели 13 пъти с трофея. Сърбинът даде всичко от себе си в траялия над 4 часа конфликт, само че това не се оказа задоволително, с цел да бъде спрян 21-кратния притежател на " мейджър " трофеи, а ето какво показа разочарованият международен номер едно незабавно след края на срещата:

" Първо бих желал да поздравя Рафа. Днес бях надвит от по-добрия състезател на корта и той изцяло заслужи триумфа си, тъй като сподели невероятна резистентност във значимите точи. Не започнах мача добре, до момента в който Надал беше на най-високото си равнище още от първата точка на мача и започва превъзходно в 3 от 4-те сета. Моментът въпреки всичко мина на моя страна във втория сет, само че противникът ми беше подготвен да увеличи нивото си във всеки един миг. Днес той още веднъж сподели за какво е толкоз огромен първенец, а публиката също имаше голяма роля при завръщането му в четвъртия част, защото 99,9% от феновете подкрепяха точно него и несъмнено му помогнаха да повиши своята сила в решителните мигове.

Знам, че можех да играя и по-добре, единствено че не се възползвах от възможностите си. Помислих си, че съм назад в играта, щом направих поврат във втората част, единствено че Надал остана все толкоз стабилен душевен и ме лиши от опцията да вляза в пети сет, където всички беше допустимо. Все отново съм горделив от метода, по който се борих. Много хора споделяха, че изискванията са в моя изгода, само че не съм склонен, че е по този начин. Играхме при сходни условия през 2020-а година, когато Надал напряко " измете " корта с мен. Не видях никакви признаци на травма от негова страна, но това въобще не ме изненадва, имайки поради по какъв начин и различен път е успявал да се завърне доста бързо на оптимално обороти, откакто е претърпял някаква контузия " - приключи двукратният първенец в Париж.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР