Нова руска офанзива чак през пролетта, настъпление от украинските сили

...
Нова руска офанзива чак през пролетта, настъпление от украинските сили
Коментари Харесай

Три прогнози за развитието на войната в Украйна през 2023


Нова съветска атака чак напролет, нахлуване от украинските сили и малко евентуални мирни договаряния - какви са прогнозите на специалисти за развиването на войната в Украйна през 2023-а година?

Може ли да завърши до края на идната година? И по какъв начин ще стане това: на бойното поле или на масата за договаряния? А допустимо ли е войната дза продължи и през 2024? На тези въпроси, заложени от БиБиСи, дават отговор няколко интернационалните специалисти. За техните възгледи пишат още немският вестник " Меркур "  и нидерландският " Хет Нюзблат ".

Според американския Институт за военни проучвания ISW сега бойните дейности в украинската война са съсредоточени към град Кременна сред районите Луганск и Донецк, към Бахмут в центъра на Донбас, и към Сватово на границата сред Луганската област и Харковския район.
Редакцията предлага
Но по какъв начин ще продължи войната отсега нататък? Какво има да се случва през 2023 година? Какви цели си слага кремълският владетел, без значение от огромните съветски загуби? Ще има ли огромна атака против Киев напролет? Какво е бъдещето на Крим?

Нова съветска атака напролет?

Майкъл Кларк, заместник-директор на Института за стратегически изследвания в Екзетър, чака пролетна атака на руснаците. " Путин към този момент разгласи, че Останалите 250 000 мобилизирани се приготвят за следващата година, "  пише Кларк в разбора си. Политологът прибавя, че единствената друга опция е да бъде подписано малко и несигурно примириие. Той напомня още изказванията на Путин, че няма да се откаже, и позицията на.

Кларк прави и едно съпоставяне: " При настъпването на зимата Наполеон, Хитлер и Сталин трябваше да поддържат в придвижване своите армии в степта. А откакто съветското навлизане беше отблъснато, в този момент Путин окопава армията си за зимата и изчаква преди новата си атака напролет. "  Британският анализатор счита още, че украинците са добре оборудвани и стимулирани и ще устоят на натиска в Донбас.

Украйна ще премине в нахлуване

А военачалник Бен Ходжис, някогашен главнокомандващ на въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа, даже има вяра, че Украйна ще удържи военна победа. " Още е рано да насрочваме Парад на успеха в Киев, само че времето е на страната на украинците и аз не се колебая, че те ще завоюват войната – вероятно още през 2023, "  казва генералът пред БиБиСи.

Според Ходжис с помощта на доставките от Англия, Канада и Германия – и надлежно ще да се оправят по-добре през студения сезон. Той не има вяра, че руснаците ще подхващат огромна атака, а счита, че – таман в противен случай – украинската войска ще премине в нахлуване в последната фаза и даже ще тръгне да освобождава. В резюме и предвид на трите фактора " съоръжение ", " логистика "  и " увереност " генералът

Перспективата за мирни договаряния е мрачна

Барбара Занкета от Кралския лицей в Лондон счита следното: " Зимата ще бъде тежка, тъй като. Но Украйна показва забележителни съпротивителни сили. И украинците няма да се огънат. Войната ще се проточи. "

Шансовете за помирение на този стадий не са огромни, считат специалисти.

Занкета счита, че военният спор ще продължи още дълго и няма да завърши следващата година. Според нея вероятността за някакви договаряния е много мрачна: " За да стане въможно някакво спокойно съглашение, най-малко една от двете страни би трябвало да промени главните си претенции. А сега няма признаци, че това се случва или скоро ще се случи, "  кава политоложката. Тя напомня настояването на и неговото държавно управление, че Крим още веднъж ще бъде причислен към Украйна. В същото време съветският външен министър Сергей Лавров предложи украинците да се откажат от окупираните от Русия територии. Киев изрично отхвърля сходни хрумвания.

Занкета чака изтощителни и обезкървяващи борби, в следствие от които могат да експлодират " както материалната и човешка цена на войната, по този начин и задължението на съветските политически елити. "  , нееднократно в предишното са водили до преустановяване на войни, да вземем за пример американската във Виетнам и руската в Афганистан, припомня Занкета. Според нея обаче това може да стане само ако Западът стои твърдо зад. Нейният извод: " При това състояние ключът ще бъде в. "

***

Припомнете си и това видео от нашия списък: 
" По-добре в наказателна колония в сравнение с война "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР