Нова порция мазут изхвърли морето на плажа в Бургас. Този

...
Нова порция мазут изхвърли морето на плажа в Бургас. Този
Коментари Харесай

Мазут по целия Северен плаж в Бургас

Нова порция мазут изхвърли морето на плажа в Бургас. Този път чернилката е замърсила Северната крайбрежна линия в морския град. Призори в неделя вълните са изхвърлили черни топчета по целия пясък. Туристите са в шок, а чиновници на стопанисващата компания обезверено се пробват да чистят сред хавлиите. Гневни летовници са подали сигнал в Регионална инспекция за опазване на околната среда през вчерашния ден по обед, споделят от "Монитор ".

Шефката на екоинспекцията Тонка Атанасова неотложно е изпратила дежурен екип, който да ревизира на място ситуацията. Комисията е взела проби, които към този момент са изпратени за проучване. Анализът ще открива какво е наличието на черните топчета, само че и без него е съвсем несъмнено, че още веднъж се касае за следващия случай с транспортен съд, който е измил трюмовете край брега и е изхвърлил в морето отпадните води.

Точно преди месец морето заля с мазутни боклуци плажовете в Несебър, Равда и Синеморец. Подобни проблеми имаше и по линиите край Созопол. Тогава от Морска администрация започнаха незабавна инспекция и откриха посредством сателитни фотоси, че танкер, плаващ под непознат байрак е минал край Бургас и е изхвърлил в морето отпадни води, примесени с останки от нефтени артикули и масла.

От Морска администрация изпратиха и писмо с молба за подпомагане до Пристанище Черноморск в Украйна, където трябваше да дебаркира корабът-нарушител, с цел да бъдат взети проби от трюмовете му и да бъдат съпоставени с мазута изхвърлен по българския бряг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР