Нова политическа коалиция вдясно от центъра се задава на политическата

...
Нова политическа коалиция вдясно от центъра се задава на политическата
Коментари Харесай

Роди се нова дясна коалиция - ОДБ

Нова политическа коалиция вдясно от центъра се задава на политическата сцена, заяви за " Марица " зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев. Днес новината за " Обединение за демократична България " ще бъде оповестена публично.

В обединението влизат ДСБ, " Да, България " и " Зелените ". Новата групировка претендира да е конкурент на ГЕРБ за вота на десните гласоподаватели. ДСБ и " Да, България " пробваха съдружно съглашение и на предходните парламентарни избори, само че до общи листи по този начин и не се стигна. В резултат нито една от двете партии не приближи прага от 4 %, а за пръв път от 27 години Народното събрание остана без представители на достоверната десница. Сега към ДСБ и " Да, България " се причисляват и " Зелените ", които гравитират към 1 % поддръжка у нас. Новата групировка ще дебютира на изборите за Европейския парламент следващата година и ще има бърз втори опит на локалния избор идната есен.  

Коалицията е отворена и се чака да се уголемява към формата на разпадналия се предходната година Реформаторски блок. В идващите месеци предстоят договаряния с управленията на Български земеделски народен съюз на някогашния боен министър от кабинета " Борисов 3 " Николай Ненчев и остатъците от Съюз на демократичните сили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР