Нова национална карантина подготвят властите в България. Управляващите смятат да

...
Нова национална карантина подготвят властите в България. Управляващите смятат да
Коментари Харесай

Подготвят новo пълно затваряне на държавата

Нова национална карантина приготвят управляващите в България. Управляващите считат да затворят за към месец молове, магазини, заведения, учебни заведения и стопират всевъзможни спортни и развлекателни действия. Строгите ограничения би трябвало да влязат в действие от петък, 27 ноември и ще продължат най-малко до коледните празници.

Тежките ограничавания разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов дружно с спешния щаб на ексклузивен брифинг в Министерския съвет. За да влязат в действие, те би трябвало да бъдат утвърдени на държавното съвещание в сряда, 25 ноември. " Нужно е да предприемем нови ограничения, които да скъсат веригата на болестта ", уточни Ангелов и разкри, че заболеваемостта у нас е скочила фрапантно през последните седмици.

Всички заведения за хранене, включително сладкарници и кафенета, ще бъдат затворени за клиенти, като ще работят единствено за домашни доставки. Детските градини и ясли затварят, а учебните заведения и университетите още веднъж ще преминат на отдалечено образование. Дискотеките и нощните заведения също остават затворени.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Държавата приготвя нови ограничавания в битката с ковид...

С 4 месеца – до края на март 2021 година ще бъде удължена изключителната епидемиологична конюнктура в страната. Хранителните магазини, аптеките, банките и застрахователите ще продължат да работят.

" Ние не постановяваме локдаун, само че имаме вяра, че дружно ще го наложим. Няколко седмици дисциплинираност ще са равни на хиляди избавени животи. Време е още веднъж да се обединим в името на живота ", прикани Ангелов.

Очаквайте детайлности.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР