Нова начална такса за таксиметровите услуги в цялата страна. Двойното

...
Нова начална такса за таксиметровите услуги в цялата страна. Двойното
Коментари Харесай

Такситата поскъпват: Кое налага двойното вдигане на първоначалната такса?

Нова начална такса за таксиметровите услуги в цялата страна. Двойното нарастване идва с изменението в разпоредба.

„ Промяната е по самодейност на браншовите организации, защото в продължение на девет години цените за таксиметровите услуги в София не са променяни. Това се дължи на някаква странна пазарна стопанска система, тъй като доста от индикаторите за образуването на цената са се трансформирали и то основно в посока нагоре. Няма различен отрасъл, който девет години да не си е променял цените “, изясни инж. Спас Атанасов, ръководител на Камарата на таксиметровите водачи.

Той обърна особено внимание на клиентите и добави, че цената на километър не се трансформира, макар че браншовите организации желаят това да се случи.

В другите обитаеми места ще се гледа цената, която е избрана от общинските препоръки като минимална цена на километър, а началната такса може да варира от два до три пъти.

„ Единствената ни вяра е октомври-ноември да молим общинските препоръки да трансформират началната цена, защото огромните превозвачи, от които зависи това, не смеят да подвигат, тъй като съперниците ще сложат по-ниска цена от тяхната и може да им откраднат клиентите “, добави инж. Атанасов.

Крайният период за смяна на таксата е 2 май.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР