Нова измама измислиха производителите на фалшиви пари. Те използват банкомати,

...
Нова измама измислиха производителите на фалшиви пари. Те използват банкомати,
Коментари Харесай

Зареждат сметки с фалшиви 50 лева в банкомат и веднага теглят истински

Нова машинация измислиха производителите на подправени пари. Те употребяват банкомати, които разрешават човек да зарежда сметката си. Вместо същински банкноти обаче те поставят подправени 50 лв., а откакто се появят в сметката им, незабавно ги теглят.

Схемата е засечена от криминалистите преди към месец. Прилага се най-много в София, по тази причина се допуска, че печатницата е разположена в столицата.

Бандитите употребяват мулета - малоимотни и обществено слаби, които да внесат парите и по-късно да ги изтеглят, сочат оперативните данни на полицията. Правело усещане, че във всички случаи това е първият път, в който ползвателите на карти внасят пари посредством банкомата. Не е ясно каква сума получават за услугата, само че се допуска, че е не повече от 10 лв. за трансакция, написа " 24 часа ".

Схемата е най-новата в сферата с банкови измами, само че и нанася минимум вреди. Особено известен е фишингът, при който с мейл, сякаш от финансовата институция, човек непринудено вкарва потребителското си име и ключова дума. За задачата се употребява уебсайт, изработен да наподобява съвсем като на банката. Веднъж подлъгал се да вкара данните, човек може да се елементарни с големи суми. Напоследък вместо мейл мошениците употребяват и есемеси, с цел да заблудят хората. А най-малко един път седмично компания изгаря с най-малко 20 000 лв. след замяна на банковата сметка при връзката с нейн контрагент. При тази машинация се хаква фирмен мейл. Кибербандитът следи диалози за заплащане и тъкмо преди него единствено сменя айбана. Авторите на сходни измами най-често са нигерийски групи.

При продаването на артикули втора ръка в разнообразни аукциони също има скица. При нея бандитите се свързват по вайбър или уатсап с човек, пуснал публикация. Пишат му, че желаят продаваната от него стока, която ще платят по банков път. Вместо айбан карат индивида да прати номера на банковата си карта. Така пазарят с нея. При сходен случай, станал към 19 часа в неделя, мъж от Кубрат изгорен с над 1800 лв.. Смята се, че зад тези измами стоят руснаци и бандити от някогашните руски републики.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР