Нова дарителска платформа в полза на нуждаещите се и организациите,

...
Нова дарителска платформа в полза на нуждаещите се и организациите,
Коментари Харесай

Новата дарителска платформа Подкрепи.бг вече помага


Нова дарителска платформа в интерес на нуждаещите се и организациите, които им оказват помощ, проработи от началото на август. Нейното име и адрес е.

Зад идеята са се обединили доброволци от IT средите, адвокати, счетоводители, маркетолози, медици, Неправителствени организации представители.

Идеята е отпреди повече от година, когато след скандал с " Хелп Карма " IT експерти вземат решение да основат дарителска платформа, която е изцяло транспарантна и се устоя от членски импорт и дарения към нея, а не от комисиона от акциите, които тя обслужва, описа пред Радио София Георги Иванов от сдружението.

" Започнахме с 2 акции. Едната е просветителна, в помощ на незрящите деца в профилираното учебно заведение във Варна. Целта е да се съберат средства и да се сътвори кабинет за ерготерапия – изясни Марияна Каролева- член на Управителния съвет на Подкрепи.бг. – Другата акция е обвързвана с Кризисния център за потърпевши от принуждение към фондация " Пулс " в Перник. "

По думите на Иванов ползата към самодейността и активността е ненадейно огромен. Доброволците са към този момент близо хиляда, само че имат потребност от още хора, които с уменията да се включат, когато ще са потребни. Тези, които към този момент нещо са създали, са 100-150 души.

" Получихме потребна информация от други, известни платформи с опит. Отчетността от всяка акция ще се разгласява и ще може да се ревизира. Ще може да се подават и сигнали за корист ", споделиха още Георги Иванов и Марияна Каролева.

С тях беседва Катя Василева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР