Нов завод за електрически велосипеди край Пловдив ще осигури нови

...
Нов завод за електрически велосипеди край Пловдив ще осигури нови
Коментари Харесай

Нов завод за електрически велосипеди край Пловдив ще осигури 1000 работни места

Нов цех за електрически колела край Пловдив ще обезпечи нови 1000 работни места. Това стана известно по време на визитата на служебния министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев във водещия производител на е-велосипеди, сертифициран с клас А за инвестиция, оповестиха от пресцентъра на министерството.

На среща със притежателя на индустриалната база на " Макском " Максим Митков бяха разисквани бъдещите проекти на предприятието и построяването на новия цех за е-велосипеди, който също ще бъде в Тракия икономическа зона край пловдивското село Радиново. Българската компания е измежду най-големите производители на колела в Европа с потенциал от над 400 000 бройки годишно.

Водещият български производител и австрийският колос " Пиерер " дружно строят новата фабрика. Инвecтициятa e в paзмep нa 120 милиона лв. и щe paзкpиe 1000 нoви paбoтни мecтa. По проект новият цех би трябвало да е подготвен през втората половина на 2023 година, а производството да стартира през 2024 година

В средата на май тази година сдружението " Пиерер & Макском Мобилити " ООД получи документ за инвестиция клас А от Българската организация за вложения и Министерството на нововъведенията и растежа. С тази инвестиция страната ни излиза на челни места в Европа по произвеждане на е-велосипеди.

" Предвидено е създадените е-велосипеди и други двуколесни електрически транспортни средства да са предопределени за продажби към международния пазар ", обясниха от управлението на " Макском ".

" Сделката с " Пиерер " ни отличи като непрестанно разрастваща се компания. Отговаряме на възходящото търсене и динамичността на пазара “, разяснява Максим Митков и добави, че даже по време на коронавирус пандемията е запазил всичките си чиновници. По думите му се следи все по-голям интерес към е-байкове на непознатите пазари. Министър Пулев поздрави мениджмънта на пловдивската компания, че са се утвърдили като европейски водач в производството на колела и не стопират да развиват активността си с новаторски решения, роботизация и въвеждане на най-нови софтуерни практики. На срещата участва и Пламен Панчев, създател на " Тракия икономическа зона ".

Припомняме, че във вторник, по време на визитата си в " Тракия икономическа зона ", министър Пулев разгласи, че и друга компания " Лидер 96 " влага 50 милиона лв. в нов цех за електрически колела. Предвижда се разкриването на още 330 нови работни места.

По думите му в развой на узаконяване от Българската организация за вложения в Пловдив и региона са четири капиталови плана на обща стойност 42,5 милиона лв. с капацитет да разкрият 224 нови работни места. Инвестициите са в произвеждане, а фирмите са от Турция, Швеция, Нидерландия и Австрия.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР