Нов цех за производство на олио беше открит в добричкото

...
Нов цех за производство на олио беше открит в добричкото
Коментари Харесай

Премиерът Борисов откри ключов за маслодобива проект за над 3 млн. евро

Нов завод за произвеждане на олио беше открит в добричкото село Карапелит. Инвестицията е за над 3 милиона евро и е една от най-големите за последните години в областта на маслодобива у нас. Премиерът Бойко Борисов, който участва на откриването, уточни завода като образец за привличане на вложители. Той акцентира, че за работата на фабрики като този в Карапелит е извънредно значимо да бъде приключена автомагистрала " Хемус ".

Заводът в Карапелит създава по 3 милиона литра олио годишно, като 80 на 100 от продукцията се изнася за страни от Европейския съюз, Китай и Близкия Изток. Новият завод ще удвои потенциала на завода. Разкриват се и 100 нови работни места за висококвалифицирани експерти. Според премиера Борисов това е образец за добра инвестиция.
Бойко Борисов, министър-председател: Ние строим нови фабрики, това е индустриализацията на страната. Има доста стройна политика и това, че с идването той стартира да благодари, че сме тука, тъй като и Томислав Дончев, и Владислав Горанов са основали идеални условия за вложителите. Всеки ден, виждате, по 1000-2000 работни места се отварят и нови и нови фабрики. Все повече се подвигат приходите, заплатите, с цел да може да си връщаме български служащи, които са на открито.
Проблем с фрагментите има на всички места, показаха от завода. Затова към този момент втора година 20 възпитаници от учебното заведение в Карапелит се приготвят в дуална паралелка за бъдещи технолози в завода. Друг проблем е инфраструктурата. От завода споделиха с премиера, че в случай че автомагистрала " Хемус " не бъде приключена, бизнесът им замира.

Борисов заяви, че сега се проектира секторът сред Търговище и Велико Търново, като финансирането е обезпечено напълно.
Бойко Борисов, министър-председател: Плащаме незабавно щом се извърши активността, тъй че в границите на 3 до 4 години най-тежките сектори, имам поради сред Търново и Търговище, има там какво да се прави повече по-тежко е като сектор, равните места ще ги изкараме по-бързо, 2022 година най-късно.
По-късно във Варна министър председателят Борисов посети новостроящия се храм " Св. Прокопий Варненски ", като подсигурява, че след изборите ще бъде разисквана финансова помощ за довършването му.

Премиерът добави още, че към този момент са отпуснати над 13 млн. лева за пристанището в рибарското населено място " Карантината " и работата по него е почнала.
 Борисов: Магистралата сред Варна и Търговище ще е подготвена до октомври следващата година Борисов: Магистралата сред Варна и Търговище ще е подготвена до октомври следващата година
До октомври следващата година автомагистрала "Хемус " сред Варна и Търговище ще е подготвена, което ще редуцира пътуването до София с към час. Това заяви във Вар...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР