Нов световен рекорд в лицевите опори бе поставен от 33-годишен

...
Нов световен рекорд в лицевите опори бе поставен от 33-годишен
Коментари Харесай

Австралиец направи 3206 лицеви опори за 1 час, влезе в Книгата на Гинес

Нов международен връх в лицевите опори бе подложен от 33-годишен в Австралия с 3206 повторения за един час, оповестиха от Световните върхове на .

33-годишният Лукас Хелмке направи 53 лицеви опори в минута. Той разделил лицевите опори на серии от 30 секунди, като се стремеше да приключи 26 лицеви опори във всяка. Лукас леко надвиши тази цел, постигайки междинен % от 26,7 лицеви опори на всеки 30 секунди.
Баща на 12-месечно момченце, счетоводителят Хелмке сложи връх за лицеви опори в кварталната си фитнес зала в Бризбейн, детронирайки своя съотечественик Даниел Скъли, който държеше купата от предходната година с 3182 лицеви опори. Както сподели Хелмке пред комисията за международните върхове на Гинес, неговата мотивация е била да покаже на сина си, че „ нищо не е невероятно “.

Всяка лицева опора е трябвало да бъде безупречна, с цел да дава отговор на условията за формален международен връх. Австралиецът е трябвало да държи тялото си изправено, без да огъва коленете и кръста си, по време на издигане, до момента в който лактите му трябваше да образуват ъгъл от 90 градуса по време на потапянето.

Въпреки че имаше дисквалифицирани 34 лицеви опори за неправилна стойка, Хелмке продължи да чупи върхове. Необходими са му били две до три години, с цел да доближи върхово физическо положение.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР