Нов спор в парламента и заради бюджета. Партиите сблъскаха позиции

...
Нов спор в парламента и заради бюджета. Партиите сблъскаха позиции
Коментари Харесай

Нов спор за бюджета: Партиите в сблъсък за парите на държавата през 2023 г.

Нов спор в Народното събрание и поради бюджета. Партиите сблъскаха позиции поради импортираното от служебното държавно управление предложение да се удължи бюджета от тази година. 

Бившите ръководещи от „ Продължаваме промяната “ дефинираха удължаването на сегашния бюджет като допустимо, само че погрешно решение. Според ГЕРБ обаче удължаването на настоящия бюджет до април идната година е най-хубавото решение.

Зад решението на служебния кабинет застанаха и от Движение за права и свободи. От Българска социалистическа партия упорстваха, че в настоящия си тип бюджетът има потребност от промени, а „ Възраждане “ видяха като единствен излаз от обстановката още едни предварителни избори.

Според представителя на служебното държавно управление Антон Кутев, в случай че служебното държавно управление беше внесло бюджет за идната година, депутатите щяха да се надпреварват в популизъм.

„ Политиците би трябвало да са задоволително грамотни, с цел да знаят, че бюджет се пази с парламентарно болшинство. В последна сметка те имат опция да основат това парламентарно болшинство и да защитят бюджета. Защо изобщо би трябвало служебното държавно управление да внася бюджет? “, разяснява Кутев в ефира на Euronews Bulgaria.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР