Нов скандал с Терзиев! Прави чистка в общината. Назначи заместник-кмет

...
Нов скандал с Терзиев! Прави чистка в общината. Назначи заместник-кмет
Коментари Харесай

Нов скандал с Терзиев! Прави чистка в общината. Назначи заместник-кмет по правни въпроси без да е юрист…

Нов скандал с Терзиев! Прави чистка в общината. Назначи заместник-кмет по правни въпроси без да има юридическа правосопособност… Благодарение на Васил Терзиев за първи път в историята на София имаме заместник-кмет по правни въпроси, който НЯМА юридическа дееспособност. Не, не е анекдот! Изглежда, че не е и подправена вест. Но нека ме опровергаят. Това съобщи Георги Георгиев, член на СОС.
Никола Лютов не дава отговор на условията на закона. Според член 294 от Закона за правосъдната власт: „ Завършилите висше обучение по специалността „ Право “ получават юридическа дееспособност след 6-месечен стаж като стажант-юристи и полагане на изпит “.

„ Не се ли срами Васил Терзиев, с всичките му искания, че заместник-кметът му по правни въпроси не е дееспособен правист? Защо е назначил за „ юрист на града “ подобен човек? Толкова ли нямат готови фрагменти? Или други сътрудници с нужната подготовка отхвърлиха да влязат в екипа му? “, попита Георгиев.

На човешки език обяснено – началникът на всички адвокати в най-голямата община в България, който дава отговор за спазването на закона и управлява контракти за милиарди, не си е взел изпита в Министерството на правораздаването. И по тази причина НЯМА юридическа дееспособност. Толкова за Добрите Сили и техните „ готови фрагменти, акцентира Георгиев.

Той упрекна Терзиев, че е почнал чистка, макар клетвите, че такава няма да има.

„ Вчера са почнали да „ оферират “ на издържалите изпита в Министерство на правораздаването адвокати (т.е. по-квалифицирани от зам.-кмета) в общинския съвет да изоставен по взаимно единодушие. Неофициална версия из коридорите на общината – били хора на Георгиев. Всичко това е в съгласие с подписа на новия ръководител на съвета Цветомир Петров. Жалко е, че от през днешния ден Столична община няма да разчита на сътрудници адвокати с отличен триумф, които са работили за града повече от 3 години и назначени преди да стана ръководител на СОС, с които подготвихме стотици отчети, решения на съвета и десетки наредби “, съобщи Георгиев.

„ Хората на Терзиев на най-високо равнище като Никола Лютов просто не са си взели изпита в Министерство на правораздаването. “Хората на Георгиев ” устояха с отличие всички изпити. Включително и вчерашния – по достолепие “, сподели още Георгиев.

 

Източник – БГНЕС

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР