Нов скандал около доскорошния директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

...
Нов скандал около доскорошния директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов.
Коментари Харесай

Колеги на Балтов са шокирани от сигналите срещу тях в ДАНС

Нов скандал към досегашния шеф на "Пирогов " проф. Асен Балтов. Оказва се, че през 2017 година той е изпратил до ДАНС писмо против сътрудниците си от болничното заведение. Поводът са митингите против него през 2017 година, до момента в който управляваше лечебното заведение. В писмото има лист с медици от болничното заведение, посочени като уредници на подривни дейности.

Проф. Балтов упорства за предприемане на дейности по подготвеност. Доц. Сопотенски, тогава водещ на митингите, признава, че не е знаел за съществуването на писмото до преди към месец.

"Недоумявам. При изискване, че го познавам персонално и сме работили дружно... Беше изрично заплашителен удар, когато го видях. За мен е необяснимо, изрично не съм очаквал ", показа той.
Протестът стартира при започване на декември 2017 година, а мотив за недоволството са стихийни и недомислени дейности, скандални назначения, некадърно ръководство, неприятна кадрова политика при започване на ръководството на проф. Балтов. Името на Таня Николич също е измежду 7-те имена в писмото до ДАНС с обвиняване в подривна активност.

"Не мога да допускам, че 30 години след идването на демокрацията в България още се пишат доноси и то против сътрудници. Защото персонално за мен това писмо не е нищо друго, а просто донос и е неприемливо в наши дни да се употребяват тези черни похвати и способи от близкото минало ", безапелационна е тя.
Протестиращите медици са упрекнати в нелегитимна активност и застрашаващи националната сигурност. 4 години по-късно, този път в поддръжка на проф. Балтов, още веднъж има митинги пред "Пирогов ".

В началото на 2018 година е назначена инспекция от Министерство на здравеопазването и финансова ревизия, резултатът от нея остава неразбираем. А за какво тъкмо в този момент се появява в обществото пространство писмото, няма съответен отговор.
"Най-вероятно е по отношение на някаква дискредитация на проф. Балтов, като в този момент се появиха нови неща към него, в това число и това, че би могъл да бъде един от претендентите за президент. Протестите са израз на мнението на някои хора ", разяснява някогашният началник на Пирогов " доцент Спас Спасков.

Потърсихме за коментар проф. Асен Балтов, само че той отхвърли да приказва по тематиката. Припомняме, че при започване на седмицата беше дисциплинарно уволнен от лечебното заведение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР