Нов регламент, предложен от Министерството на финансите на САЩ и

...
Нов регламент, предложен от Министерството на финансите на САЩ и
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън представи нови правила за крипто транзакциите

Нов правилник, препоръчан от Министерството на финансите на Съединени американски щати и неотдавна оповестен обществено, има за цел да задължи брокерите на криптовалути, включващи тържища и процесори за заплащания, да разкриват транзакциите на потребителите пред данъчната работа.

Намерението зад това деяние е да се ускори използването на данъчното законодателство и спазването му в общността на потребителите на криптовалути. Регламентът се стреми да разшири тълкуването на понятието “брокер ”, с цел да обхване както централизирани, по този начин и децентрализирани платформи за търговия, процесори на крипто заплащания и характерни цифрови портфейли, които съхраняват активи като Биткойн, Етериум и незаменяеми токени.

Съгласно регламента брокерите ще дават формуляри както на данъчната работа, по този начин и на потребителите, което ще улесни прецизното правене на данъчните заявления. Тази самодейност е съставен елемент на Закона за вложения в инфраструктурата и работни места от 2021 година – начинание за $1 трилион, предопределено да увеличи условията за данъчна отчетност за брокерите на цифрови активи и да удължи отговорностите за отчитане на обилни парични транзакции, които включват цифрови активи.

Предвижда се тези разпореждания да влязат в действие през 2025 година и да донесат доходи в размер на почти $28 милиарда за десетгодишен интервал. Макар че Министерството на финансите възприема това като част от по-широкообхватно начинание за справяне с уязвимостите за укриване на налози, свързани с цифровите активи, противоположната връзка от бранша на криптовалутите демонстрира разнообразни реакции.

Главният изпълнителен шеф на Blockchain Association призна евентуалните преимущества за постоянните консуматори, които съблюдават данъчните разпореждания, макар че критиците, като основния изпълнителен шеф на просветителния DeFi фонд, слагат под подозрение успеваемостта на този метод.

Преобладаващата инструкция на IRS задължава потребителите на криптовалути да рапортуват независимо уговорките с цифрови активи, в това число търговията, без значение от облагите.

Някои сенатори от Демократическата партия, измежду които и Елизабет Уорън, упорстват за бързо осъществяване на наредбите, с цел да се попречва манипулирането на системата от страна на укриватели на налози и медиатори в региона на криптовалутите. Предложенията могат да се показват до 30 октомври, а публичните съвещания са планувани за 7-8 ноември.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР