Нов оператор на сателитна телевизия ще стартира официално на 1

...
Нов оператор на сателитна телевизия ще стартира официално на 1
Коментари Харесай

Нов сателитен оператор стартира в България на 1 юни

Нов оператор на сателитна телевизия ще започва публично на 1 юни. Проектът Neosat се създава от близо две години и зад него стои Максим Заяков - съосновател и някогашен акционер в " Булсатком ", който сега е монополист на пазара за сателитна телевизия у нас. " На всеки един пазар постоянно има място за най-малко още една качествена услуга ", разяснява в тази връзка Заяков.

Neosat ще употребява потенциала на спътника BulgariaSat-1, който бе изстрелян през 2017 година, с цел да популяризира телевизионния сигнал на " Булсатксом ". Заяков напусна " Булсатком " през 2018 година, само че тогава придоби пълния надзор над компанията " България Сат ", която има спътника. В момента се използва едва към 15% от потенциала на BulgariaSat-1 (клиенти са сръбски, немски и иракски компании). " Булсатком " пък продължи да разчита на досегашния си оператор Hellas Sat. Сега положението със спътника ще се промени след началото на активността на Neosat.

" От години няма значително развиване в региона на сателитната телевизия, което да подхожда на развиването на качеството на самите тв приемници и размера на екраните, с нужната непоклатимост и неизменност на качеството. Сателитната телевизия беше много подценявана дълго време, само че тъкмо в този момент в изискванията на изолираност и високо ползване на интернет, натоварващо мрежите до краен лимит, се потвърди, че най-сигурният и първокласен способ за приемане на информация и развлечение през телевизионния екран е точно сателитната телевизия ", разяснява Максим Заяков. Той разгласи, че е стопански неизгодно Neosat да основава лично наличие и по тази причина такова няма да има. Няма да се оферират към този момент още интернет и телефония (но ще има опция за такива в бъдеще). От 1 юни ще се заложи само на телевизия. Предвиждат се над 210 канала (от които над 120 в HD формат), а преимущество пред конкуренцията ще бъдат еластичност на услугите (добавяне и унищожаване на канали в действително време), както и на периодите на контракт (безсрочни съглашения, които могат да бъдат прекъснати по всяко време). Покритието пък ще бъде в границите на целия Европейски съюз, поради законодателството, позволяващо да се употребява една услуга, без значение от това в коя страна-членка се намира клиентът. Вече могат да се декларират и безвъзмездни двумесечни проби на услугата, от които ще се възползват първите 2020 души, изявили предпочитание.

Според Заяков, инвестицията би трябвало да бъде възвърната в рамките на 5 до 7 години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР