Нов метод за анализ на снимки помогна на научния екип

...
Нов метод за анализ на снимки помогна на научния екип
Коментари Харесай

Астрономи откриха 20 потенциални „двойници“ на Земята


Нов способ за разбор на фотоси оказа помощ на научния екип на телескопа „ Кеплер “ да бъдат открити към 20 по-рано незнайни планети, наподобяващи по своите размери, маса и други свойства на Земята. Това се споделя в публикация, призната за обява в списанието Astrophysical Journal Supplement.

„ Една от екзопланетите, KOI-7923.01, се завърта към своето величие за към 395 дни. Тя е един от най-интересните „ двойници на Земята “, на които евентуално може да се живее. Планетата има същите размери, както и нашата, само че климатът й е малко по-студен “, съобщи Джеф Кофлин, началник на задачата на „ Кеплер “.

Той посочи, че климатът на KOI-7923.01 е нещо приблизително сред този на Земята и Марс. Ако на повърхността на тази планета има вода и всички нужни детайли, нищо не пречи за зараждането и съществуването на живот на тази „ братовчедка “ на Земята, добави Кофлин.

След изстрелването на орбиталния телескоп „ Кеплер “, учените откриха съвсем 20 планети отвън рамките на Слънчевата система, като някои от тях са евентуални двойници на Земята или се намират в по този начин наречената „ зона на живот “. Тяхното разкриване накара астрономите и астробиолозите да стартират да създават способи, които ще разрешат да се оцени тяхната склонност за живот. /РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР