Нов информационен портал ще популяризира европейските космически изследвания, като осигури

...
Нов информационен портал ще популяризира европейските космически изследвания, като осигури
Коментари Харесай

Нов портал ще популяризира европейските космически изследвания


 Екипът на HATCH

Нов информативен портал ще разпространява европейските галактически проучвания, като обезпечи достъп до резултатите от осъществените в сферата планове за експерти, заинтригувани консуматори, публицисти и така нататък Целта на портала е да се трансформира в среда за нови партньорства и да спомогне за набелязването на търговски благоприятни условия, инспирирани от галактическите проучвания.

Проектът, който е част от подкрепящите и координиращите функционалности на европейската стратегия “Хоризонт 2020”, ще бъде осъществен от интернационалния консорциум HATCH, формиран от четири дребни и междинни компании - “Blue Dot Solutions” (Полша), “Catena Space” (Великобритания), “WATERDOG mobile” (Португалия) и “WIT Berry” (Латвия). В рамките на консорциума влиза и центърът за софтуерни проучвания “Eurecat”, основан в испанската провинция Каталуния. Консорциумът беше определен, с цел да подчертае динамичността и стремежите на по-малките компании, изключително във връзка с работата с високо напредналите цифрови технологии.

" Очаквам, че планът HATCH ще бъде референтната платформа за всички заинтригувани от европейските галактически проучвания, жители и експерти. Надявам се, че това може да докара до нови партньорства и да улесни употребата на резултатите от научните проучвания ", разяснява Жизел Ван Бунен, началник на плана.

“HATCH сплотява фокусирани дребни компании дружно с доста спомагателни експертни познания и прибавя някои характерни водещи пълномощия за " огромни данни " (Big data) от софтуерен център, който познаваме доста добре”, съобщи Ед Честър от Catena Space.

Информационният портал ще разчита на водещи технологии за търсене, които ще дадат опция на заинтригуваните хора и организации да разпознават трендовете, да основават лични филтри и да градят динамични проучвателен мрежи. Според Европейската комисия планът ще обезпечи “информационен, елементарен за потребление и образно прелъстителен обединен запас за галактически проучвания в Европа ".

Не на последно място, платформата ще действа и като инструмент за архивиране и предпазване на резултатите от европейските галактически планове, а за сполучливата реализация на концепцията ще се разчита на богатия опит в галактическия бранш, бизнес ръководството, технологиите, уеб дизайна, цифровите връзки и тактиката, който имат членовете на консорциума.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР