Нов голям пожар наложи спешна евакуация в Калифорния. За да

...
Нов голям пожар наложи спешна евакуация в Калифорния. За да
Коментари Харесай

Нов голям пожар наложи спешна евакуация в Калифорния

Нов огромен пожар наложи незабавна евакуация в Калифорния. За да се предотвратят нови огнища, се прекъсва електрозахранването и без ток остават към 1.5 млн. души. На територията на целия щат e оповестено изключително състояние.
Около 10 000 души бяха принудени да се изтеглят поради бързо разрастващия се пожар покрай центъра за изкуства "Гети " в Лос Анджелис.
"Заради бурните ветрове, които чакаме, и поради опита, който имаме с историческите пожари от 1961 година, пригответе се да прекарате минимум две нощи отвън домовете си ", сподели кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети.
Кадрите, снимани от главната пътна артерия, минаваща през Лос Анджелис, демонстрират сериозността на ситуацията. Пожарът към този момент се разгръща на повече от 2 000 декара. Унищожени са минимум 8 къщи, а на други пет са нанесени съществени вреди.
"Когато има заповед за наложителна евакуация, вслушвайте се в специалистите. Спасете освен вашия живот и не излагайте на заплаха живота на пожарникарите ", прикани губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм.
В гасенето на пожара вземат участие повече от 1 100 пожарникари, подпомагани по земя и въздух. Застрашени от стихията са някои от най-скъпите жилища в Лос Анджелис, а измежду звездите, които са принудени да се изтеглят, са Арнолд Шварценегер и звездата от НБА Леброн Джеймс.
От "Парамаунт Пикчърс " възнамеряваха огромна холивудска премиера за "Терминатор ": "Мрачна орис ", само че поради пожара я анулираха. Храната, планувана за празненството по случай най-новия филм от паметната поредност, беше дарена на Червения кръст за хората, наранени от пожарите.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР