Нов епизод в разследването за магистрала „Хемус с нови твърдения

...
Нов епизод в разследването за магистрала „Хемус с нови твърдения
Коментари Харесай

Бойко Рашков срещу ГЕРБ - нов епизод от сагата „Хемус“

Нов епизод в следствието за автомагистрала „ Хемус с нови изказвания на вътрешния министър Бойко Рашков против някогашните ръководещи.

30-40 на 100 от милионите, давани предплатено за градежа на автомагистралата, са били насочвани назад към политическа партия ГЕРБ. Това разгласи вътрешният министър след разпита му в Софийска градска прокуратура.

Бойко Рашков беше свикан да даде показания като очевидец поради изказванието му пред националното радио, че знае къде са отишли отклонените от строителството на пътя 53 милиона лв..

ГЕРБ разгласи, че ще съди Бойко Рашков, „ с цел да носи отговорност за лъжите, които произнася “.

Два часа остана на разпит вътрешният министър в прокуратурата. Според него информацията за отклоняваните пари е налице още от 2018 година. Конкретни имена обаче министърът не е споменавал.

От прокуратурата потвърдиха, че липсва " всякаква конкретика, имена и места, на които вероятно да са укривани парите ".

След двучасов разпит Бойко Рашков сподели, че не се тормози да приказва за градежа на обособените лотове на автомагистрала „ Хемус “, тъй като съгласно него това е закононарушението на века:

„ На процедура съм им споделил, че от средствата, които са отделени за строителството на обособени лотове на Автомагистрала „ Хемус”, не всички пари са отивали за самото строителство. От тези средства, да кажем 50 или 60 милиона, или 70-80 млн., толкоз, колкото предплатено са привеждани от някои от компаниите, показали се като строители на автомагистрали, са се отделяли сред 30 и 40 %, които са се насочвали към една политическа партия. Коя е тя? Прокуратурата изиска да им я кажа с самоувереност предходната седмица и аз им я споделих през днешния ден - това е политическата партия ГЕРБ. Потвърждавам го и пред вас “, осведоми Бойко Рашков.

От ГЕРБ обявиха в публична позиция, че ще дадат вътрешния министър на съд, с цел да понесе отговорността си за лъжите.

„ Бизнесът банкрутира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, приходите на пенсионерите се оказаха по - ниски от обещаните, а Рашков за следващ път се пробва да отклони публичното внимание от проблемите на деня, с дейни мероприятия, тъй като по този начин му е наредил началникът му Румен Радев “.

Коментар направи и депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Теменужка Петкова в предаването " Лице в лице ". Според нея изказванията, че 30-40% от парите за Автомагистрала „ Хемус “ са се насочвали към ГЕРБ, са погрешни и недоказуеми.

" Това е риториката на президента Румен Радев, тя е беше предизборна, а в този момент е врем за работа ", сподели още Петкова.

Вътрешният министър отхвърли да посочи имена и лица, които да са свързани с отклоняването на финансовите средства

„ Заявих на прокурора, че не вярвам в прокуратурата и изцяло уверен, че в случай че кажа съответни обстоятелства, в случай че задълбоча напълно, тази цялата информация ще отиде при Борисов, а Борисов нищо чудно в един миг да стане цел на самата прокуратура “, изясни Рашков.

От прокуратурата прецизираха, че очевидецът Бойко Рашков не е показал никаква конкретика, имена и места, на които вероятно да са укривани парите, също така той е отказал неговият разпит да бъде записан.

От началото на следствието до момента по аферата „ Хемус “ има един единствен обвинен и той е Борислав Колев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР