Нов екологичен начин за събиране на боклук експериментира Стокхолм. Вместо

...
Нов екологичен начин за събиране на боклук експериментира Стокхолм. Вместо
Коментари Харесай

Кварталите на бъдещето

Нов екологичен метод за събиране на отпадък опитва Стокхолм. Вместо потреблението на камиони отпадъците се изсмукват вакуумно и минават по под земята водопровод. Човек единствено отваря една малка врата в една тръба и пуска торбата с боклука, изясняват създателите на плана.

Сензорна система регистрира, когато тръбите са цялостни и стартира да ги изпразва. Важно е да се означи, че тръбите са за разделно събиране на боклуци. " По тях боклукът стига до най-близката апаратура за преправка на боклуци. Хартията и опаковките се рециклират ", изясняват създателите на плана, представени от Deutsche Welle. Остатъците от храни създават биогаз. Той се употребява като гориво за рейсовете на градския превоз.

В плана Royal Seaport urban development вземат участие хиляди семейства и офиси от шведската столица. Резултатите демонстрират, че те употребяват 40% по-малко сила от други здания в скандинавската страна. За страдание, обаче това не се отразява върху наемите на жилищата, които употребяват програмата. Те не престават да са високи. Основният фактор за това е дефицитът на жилища, от който страда пазарът през последните близо 20 години. Въпреки това, анализатори предвиждат, че в най-скоро време сходни квартали с екожилища могат да се появят и в други шведски градове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР