Нов доклад във Financial Times изглежда потвърждава, че голямата руска

...
Нов доклад във Financial Times изглежда потвърждава, че голямата руска
Коментари Харесай

Роскосмос набира войници за войната в Украйна

Нов отчет във Financial Times наподобява удостоверява, че огромната съветска галактическа корпорация Роскосмос набира и образова милиция, която да се включи във военните дейности на Русия против Украйна.

Изданието ArsTechnica добавя, че новият батальон носи името „ Уран “ и ще бъде формиран от чиновници на Роскосмос, както и от десетките му държавни дъщерни компании в галактическия бизнес. Според отчета новобранците ще получат бонус от 100 000 рубли (1 200 долара) при регистрирането и месечна заплата за фронтова работа в размер на 270 000 рубли. Това е надалеч над заплатите, изплащани на множеството чиновници на Роскосмос.

Сред напъните за набиране на нови членове са лъскави плакати, на които благодарение на Photoshop са изобразени бойци до галактически апарати, и видеоклипове, които възхваляват присъединяване във войната. В една от тези реклами дикторът декларира:

„ Държавната корпорация Роскосмос ви приканва да се присъедините към доброволческия батальон „ Уран “, където ще бъдете подготвени за победа в тази велика война “.

В отчета се показва, че тези видеоклипове за набиране на новобранци се възпроизвеждат в обектите на другите структури на Роскосмос, където има 170 000 чиновници, разпределени в цяла Русия.

Кампанията за набиране на военнослужещи е опит за подсилване на съветските военни сили, които през последните 16 месеца са затънали в не изключително сполучливото навлизане в Украйна. Руското държавно управление очевидно не желае да организира готовност на своите жители, тъй като това би могло да бъде пагубно за публичния морал. С тези старания на Роскосмос и други държавни корпорации, като Газпром, съветското държавно управление наподобява по-скоро се пробва да убеди жителите си да се причислят към армията, вместо да ги принуждава.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР