Нов доклад на Световната организация за изследване на рака и

...
Нов доклад на Световната организация за изследване на рака и
Коментари Харесай

Това са 3 неща, които най-често причиняват рак на стомаха

Нов отчет на Световната организация за проучване на рака и на Американския институт за проучване на рака демонстрира притеснителни данни за злокачествените тумори на стомаха, написа lekuvai.bg. Анализ на най-мащабните проучвания в света за първи път открива три закономерности, свързани със значимо увеличение на риска от развиване на рак на стомаха.

``
реклама

Обобщаването на данните от 89 изследвания върху общо 17,5 милиона души от всички райони и култури демонстрира, че вероятността за евентуално гибелен израстък пораства при постоянна приложимост на алкохол, ястие на модифицирано месо всеки ден и живот с наднормено тегло.
Лошото е, че не става дума за огромни количества или свръхтегло.
 

А за стойности, които вкарват в рисковата група най-малко 1/3 от популацията, добавя „ 24 часа “.
Констатациите за евентуалната роля на алкохола и наднорменото тегло са нови. Според последния разбор вероятността за злокачествени промени в стомаха
пораства при повече от 3 общоприети напитки дневно. В житейски понятия това се равнява на 3 шотчета концентрат, или 3 чаши вино, или 3 халби бира.
Заради особеностите на метаболизма уязвимостта при дамите стартира още при половината от това количество.
Констатацията за риска от модифицирано месо почива главно на данни за резултатите от нитратите, доста консерванти, в това число свръхколичествата сол и нездравословните субстанции, които се образуват при опушване.
Според отчета модифицирани меса над 50 грама дневно подвигат с 18%  опасността
за рак на стомаха
. Това количество е почти равно на дребен кренвирш, или няколко кръгчета колбас или комат бекон. Досега сходни данни имаше за повишаване на риска от рак на дебелото черво.
Новите основни моменти са да се лимитират откроените три неподходящи фактора и да се усили потреблението на сурови плодове, зеленчуци, бобови (които с изключение на боб, включват и леща, грах, нахут и др.) и други растителни храни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР