Нов доклад на Министерството на отбраната на САЩ твърди в

...
Нов доклад на Министерството на отбраната на САЩ твърди в
Коментари Харесай

Пентагонът: Китай може да разработи междуконтинентална ракета, способна да достигне САЩ

Нов отчет на Министерството на защитата на Съединени американски щати твърди в четвъртък, че Китай може да изследва създаването на  междуконтинентални балистични ракети (ICBM), които биха му разрешили да " заплашва стандартни удари против цели в континенталните Съединени щати, Хавай и Аляска . "

Докладът на Пентагона за 2023 година по отношение на развиването на китайската войска и сигурността също по този начин споделя, че ракетните сили на Народната освободителна войска (НОА) създават нови междуконтинентални балистични ракети, които " доста ще подобрят ракетните сили, способни да носят нуклеарни оръжия  и ще изискват увеличено произвеждане на нуклеарни бойни глави ".

В отчета се споделя, че Китай ще " продължи бързо да модернизира, диверсифицира и уголемява нуклеарните си сили " през идващото десетилетие.

Пентагонът предизвести, че спрямо преди десетилетие, сегашните старания на Китай " превъзхождат предходните опити както по мащаб, по този начин и по трудност " . В момента Пекин разполага с повече от 500 нуклеарни бойни глави и евентуално ще има над 1000 до 2030 година, се твърди в отчета.
 Съединени американски щати да се готвят за едновременни войни с Китай и Русия, предлага стратегическа комисия
Съединени американски щати да се готвят за едновременни войни с Китай и Русия, предлага стратегическа комисия

Докладът ѝ предлага рационализация на нуклеарните оръжия, разширение на стандартните сили и укрепване на съюзите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР