Носителят на титлата на България МФК Спартак завърши на 12-о

...
Носителят на титлата на България МФК Спартак завърши на 12-о
Коментари Харесай

МФК Спартак завърши на 12-о място в Шампионската лига

Носителят на купата на България МФК Спартак приключи на 12-о място в Шампионската лига по плажен футбол. Надпреварата завършва през днешния ден в португалския град Назаре.
Варненци отстъпиха в разногласието за 11-ото място с 2:5 на израелския Фалфала. Спартаклии поведоха в резултата още в третата минута. Иван Мартинов съумя да изпревари вратаря за една топка, излъга го и прати кълбото в мрежата. В края на първата третина израелците съумяха да изравнят. Гол със задна ножица вкара Лоренц Лион Гомес. Всъщност испанецът осъществя всичките пет попадения за Фалфала. През вторите 12 минути той порази три пъти мрежата на Станислав Иванов. В 26-ата мин. играещият треньор на МФК Спартак Симеон Христов съумя да понижи разликата след доста хубав гол от фаул, само че Гомес оформи крайния резултат малко по-късно със странична ножица.
Така варненци завършват едно превъзходно и много над упованията показване. Българите изтеглиха супер тежък чоп за предварителната си група, само че в първите два мача от нея стигнаха до страхотни победи над първенците на Франция и Чехия - Марсилия и Теплице, с 5:3 и 7:3. Последва тежко проваляне от европейския първенец и сегашен финалист в шампионата Брага с 0:11, само че по този начин или другояче български отбор за първи път проби във етапа на елиминациите. На осминафиналите още веднъж тежък чоп прати играчите на Симеон Христов против португалския супергранд Спортинг (Лисабон). Спартаклии демонстрираха необикновено себераздаване, бориха се доста, само че в последна сметка отстъпиха с 2:4. Така те трябваше да играят за местата от 9-о до 16-о и в още първия си мач записаха победа над латвийците от Крейс с 4:3. Последваха две провали в борбата за 9-о - 12-то място - от румънския Уест Дева с 0:4 и от Фалфала с 2:5.
Със сигурност Спартак показва голямо израстване в представянето си и притегли вниманието на огромните отбори в този спорт. Направеното от варненци е същински героизъм като се има поради, че те са дилетанти, а против себе си имаха изцяло професионални клубове с класни чужденци, големи щабове и бюджети, доближаващи се до тимовете от огромния футбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР