Носителят на наградата “ИТ ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА 2016” на ICT

...
Носителят на наградата “ИТ ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА 2016” на ICT
Коментари Харесай

Comac Medical е най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа

Носителят на премията “ИТ ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА 2016” на ICT Media - Comac Medical – означи 20 години от основаването си. Българската компания е най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа, като развива своята активност в областта на клиничните проучвания на територията на 22 европейски страни.

 1

„ 20-годишната история на Comac Medical потвърди, че българската просвета има своето непокътнато място на международната сцена и точно вярната инвестиция в нея и в младите български учени, може да донесе доста изгоди и добавена стойност, както за нейното лично развиване, по този начин и за развиването на цялото ни общество. И това се вижда, както в страната, по този начин и навън”, разяснява доктор Милен Врабевски, създател, притежател и изпълнителен шеф на Comac Medical.

През 2016 година Comac Medical беше номинирана за „ Най-иновативно дружество “, а в собствен отчет за оценка на новаторския капацитет на фирмите в Европа Европейска комисия я подреди измежду т.нар „ Шампиони на растежа “ с 58% растеж.

Компанията сложи България на картата на програмата `Хоризонт 2020` с новаторски метод за ранна диагностика на възпалителни и дегенеративни процеси в белите дробове като астма, ХОББ, туберкулоза, рак на белите дробове и други Проектното предложение на Comac Medical e оценено от Европейската комисия като високо новаторско и получава така наречен Печат за високи достижения (Seal of Excellence), който е знак за качество и се присъжда на планове, напълно отговарящи на строгите условия и условия на програмата.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР