Носителят на Купата на Франция – Тулуза, както и Олимпик

...
Носителят на Купата на Франция – Тулуза, както и Олимпик
Коментари Харесай

Отборите на Тулуза и Олимпик М отпаднаха на 1/16-финалите в турнира за Купата на Франция след изпълнение на дузпи

Носителят на Купата на Франция – Тулуза, както и Олимпик (Марсилия), отпаднаха на 1/16-финали в тазгодишното издание на шампионата след осъществяване на дузпи. Тулуза не съумя да се оправи с третодивизионния Руан, откакто постоянното време и продълженията приключиха 3:3. При наказателните удари северняците завоюваха с 12:11, като вкараха всичките си 12 изстрела. За Тулуза най-после пропусна чилийският ляв бранител Габриел Суасо. Той вкара първата дузпа за своя отбор, само че защото играчите се бяха извъртели по един път зад бялата точка, стартира повтаряне на изпълнителите. След него Абделджалил Саалуне вкара и изпрати отбора от Нормандия напред. Така и двата участника на финала от предходната година към този момент са отвън сметките, откакто и Нант напусна шампионата в събота.

Марсилия пък отстъпи на носителя на Купата на страната от 2019-а година Рен. Във всичките 120 минути резултатът беше еднакъв 1:1 и там също се извърши сериозна поредност наказателни удари, а Рен победи с 9:8. Съдията на срещата не взе отношение, когато вратарите и на двата тима предизвикаха изпълнителите. При деветата дузпа нервният капитан на Марсилия Самюел Жиго прати топката в горната греда. Веднага след него зад топката за Рен застана 18-годишният гений Махамаду Надига и с мощен шут прати топката тъкмо под гредата.

Иначе в постоянното време срещата завърши 1:1, като на първо време Жордан Верету даде преднина на гостите. Мартен Терие изравни в 53-ата минута за Рен след подаване на Бенжамен Бориго. Така с провалянето дългото очакване на Марсилия да завоюват трофея продължава, защото не им се е случвало от 1989-а година насам и са изгубили всичките си четири финала, на които са се класирали по-късно.

Още един тим от елита напусна, отхвърлен от по-нискоразреден съперник. Шестият в Лига 1 Реймс отстъпи след осъществяване на дузпи на играещия в Лига Насионал (трето ниво) състав на Сошо. Редовното време приключи 2:2, откакто Еманюел Агбаду откри за Реймс в 6-ата минута и по-късно изравни в 83-ата. При дузпите Сошо завоюва с 5:4, откакто техните играчи изпуснаха един път, до момента в който тези на Реймс два пъти.

Воденият от Патрик Виера тим на Страсбург отива напред, защото победи с 3:1 като посетител Клермон. Елитният Лил се промъкна на осминафиналите след сложна победа с 1:0 над Расинг Клуб Франсез – исторически клуб от Коломб, който сега се подвизава в четвърта дивизия. Единственото попадение вкара исланскиаят халф Хаакон Харалдсон в 33-ата минута.

Също с 1:0 продължава Льо Авър, който победи като посетител Шатору от трета дивизия. От 5-а дивизия пък напред се класира Сен Прие, който отнесе с 4:1 на собствен терен една лига по-нагоре играешия Роморантен. Последната среща от този кръг е на 24-и този месец, когато четвъртодивизионният Ентан Фение посреща Монпелие.

Веднага след срещата Рен – Марсилия беше изтеглен и жребият за осминафиналите.

Пари Сен Жермен ще бъде хазаин на Брест, а в другото дерби Олимпик Лион посреща Лил. Още една двойка сред тимове от Лига 1 беше завършена – Страсбург е хазаин на Льо Авър. Монако ще гостува на третодивизионния Руан, а Сен Прие от 5-а лига посреща Валансиен от 2-а. Останалите двойки са Льо Пюи Фут Оверн (4-а лига) – Лавал (2), Сошо (3) – Рен (1) и спечелилият от мача Ентан Фение – Монпелие ще бъде хазаин на Ница.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР