Носителят на големия Кристален глобус в Световната купа по ски

...
Носителят на големия Кристален глобус в Световната купа по ски
Коментари Харесай

Марко Одермат грабна първи успех през сезона след триумф в гигантския слалом във Вал Д'Изер

Носителят на огромния Кристален глобус в Световната купа по ски алпийски дисциплини през последните два сезона Марко Одермат записа първи триумф през актуалната акция след триумфа си в гигантския слалом във френския зимен център Вал Д`Изер.

Швейцарецът беше най-бърз в първото втурване, а при второто срещна известни компликации, само че все пак финишира с общо време от 2:13.93 минути, което бе задоволително, с цел да му донесе крайния триумф.

В разногласието за първото място Одермат изпревари австриеца Марко Шварц, който остана втори на закъснение от 0.98 секунди, а трети се подреди представителят на Андора Жоан Верду, чието качване на подиума беше историческо, защото за пръв път алпиец от тази страна се качи на подиума в старт от Световната купа.

Надпреварата във Вал Д`Изер в действителност бе и едвам втората извършена от началото на сезона в алпийските ски при мъжете след слалома в Гургъл, Австрия предишния месец, защото неприятното време наложи отлагането на няколко старта в Зьолден и Цермат-Червиня, в това число докара и до анулацията на целия кръг в Бийвър крийк предходната седмица.

Така, в класирането на Световната купа водач все още е Марко Шварц със 160 точки, следван от Мануел Фелер със 124 и Марко Одермат със 100.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР