Носителката на 23 титли от “Големия шлем” Серина Уилямс се

...
Носителката на 23 титли от “Големия шлем” Серина Уилямс се
Коментари Харесай

Серина Уилямс размаза Стрицова и стигна 11-и финал на Уимбълдън

Носителката на 23 трофеи от “Големия шлем” Серина Уилямс се класира на финала на “Уимбълдън” за 11-и, откакто съкруши съпротивата на Барбора Стрицова с 6:1, 6:2.

One step away from an eighth #Wimbledon singles title...@serenawilliams defeats Barbora Strycova 6-1, 6-2 in 59 minutes on Centre Court pic.twitter.com/PzZzr8qi9M
— Wimbledon (@Wimbledon) July 11, 2019
По-малката от сестрите Уилямс в събота ще се изправи против Симона Халеп, която по-рано денем отстрани Елина Свитолина с 6:1, 6:3. И до момента в който безапелационният резултат в интерес на румънката не отразява изцяло равностойната игра на корта в по-голямата част от мача, то успеха на Серина бе с изцяло съответно цифрово изражение. Тя към този момент има 32 финала в " Шлема " и изпреварва Щефи Граф, като се изравнява с Мартина Навратилова и изостава единствено от Крис Евърт (34)
4th straight Wimbledon final for Serena!@SerenaWilliams defeats Strycova 6-1, 6-2 to move into the Championship match.
She'll face @Simona_Halep for the title. #WImbledon pic.twitter.com/uteL7ytEGf
— Tennis Channel (@TennisChannel) July 11, 2019
33-годишната Стрицова е най-възрастната дебютанка на полуфинали в “Шлема”, само че в самия мач не можа да разгърне и да употребява по предопределение най-голямото си оръжие - сервис-мрежа. Късите топки също не й се получаваха до степен, която може да тества реакциите на Уилямс и да се възползва вероятно от закъснение на съперничката си.

Серина правеше отлични минаващи удари и печелеше замени на мрежата, а пък доста по-ефикасно ползваше сервиса си и надлежно печелеше доста по-лесни точки. Тя беше нападателна и стоеше пред главната линия, а постоянно Стрицова й пращаше къси топки без доста скорост, с което ставаше жертва на “разстрел”.

Далеч по-голяма опозиция на Уилямс оказа Алисън Риск е предходния кръг, само че въпреки всичко Стрицова може да бъде удовлетворена от най-хубавото си класиране в кариерата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР