Носенето на защитна маска и спазването на социална дистанция ще

...
Носенето на защитна маска и спазването на социална дистанция ще
Коментари Харесай

Маските и социалната дистанция - остават и след ваксиниране срещу COVID-19

Носенето на защитна маска и спазването на обществена отдалеченост ще продължат да се изискват като мярка против пандемията за известно време и откакто бъдем имунизирани, съобщи Асошейтед прес. 

Първите ваксини против новия ковид се одобряват в две дози. При имунизацията на " Пфайзер " втората доза се ползва три седмици след първата, а при тази на " Модерна " - след четири седмици. Ефектът от имунизациите нормално не е незабавен.

Очаква се хората да имат някаква отбрана в интервала сред използването на двете дози на имунизацията. Пълна отбрана не може да се чака и в първите две седмици след втората доза от имунизирането.

Освен това към момента не е известно дали тези две ваксини пазят изцяло хората от новия ковид или единствено от признаците на инфекцията. Това значи, че имунизираните евентуално към момента биха могли да се заразят и да предават вируса, въпреки и в доста по-слаба степен, споделя Дебора Фулър, специалист по имунизациите в университета на Вашингтон.

Самият развой по всеобщо имунизиране ще отнеме месеци, тъй като ще са нужни стотици милиони ваксини.

Фулър означи също, че тестванията на имунизацията занапред стартира при деца, които няма да могат да се ваксинират, преди да има задоволително данни от проучванията, че е безвредно и дейно.

Според Монсеф Слауи, който оглавява процеса по създаване на ваксина в Съединени американски щати, групов имунитет в страната може да се чака най-рано през месец май идната година. Тази прогноза е постижима, в случай че не настъпят проблеми в производството и доставките, както и в случай че се имунизират задоволително доста хора, добавя БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР