Носенето на маски на открито става задължително от 22 октомври.

...
Носенето на маски на открито става задължително от 22 октомври.
Коментари Харесай

Маските на открито стават задължителни от четвъртък


Носенето на маски навън става наложително от 22 октомври. Очаква се на следващия ден да бъде издадена заповед на министъра на опазването на здравето.

Днес имахме съвещание на двата експертни съвета. На Експертния съвет по инфекциозни болести и Експертния съвет по епидемиология. Обсъдихме на дълго и необятно плюсовете и минусите. Очакваме понижаване на заболяемостта, в случай че ограниченията се съблюдават прецизно. Виждате, че и в други страни тази мярка стана факт. Ще дадем един ден опция на българските жители да се снабдят с маски. Вече има задоволително количество на всички места, разгласи министър Костадин Ангелов на брифинг в Ловеч.

Носенето на защитните средства ще бъде наложително за всички до края на месец ноември, в случай че обстановката остане такава, безапелационен бе той.

Ако има смяна на наклонността, ежеседмично вършим видеовръзки с всички експерти и в случай че имаме смяна, бъдете сигурни, че автоматизирано ще бъдете известени в деня, в който имаме консенсус на експертните препоръки, уточни още министърът.

Нашата съществена цел е да понижим броя на инфектираните български жители, с цел да може по-малко от тях да постъпват в лечебни заведения, респективно по-малко от тях да умират. Много е значимо да кажем, че с тази мярка пазим и българските медици, тъй като виждате какво се случва в лечебните заведения, увери проф. Ангелов.

Ще бъде издадена и заповед, съгласно която публично да се понижи карантината от 14 на 10 дни. Очаква се тя също да влезе в действие от четвъртък.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР