Норвежката компания Statoil завърши сделката по придобиването от френската компания

...
Норвежката компания Statoil завърши сделката по придобиването от френската компания
Коментари Харесай

Statoil стана оператор на находищата Martin Linge и Garantiana на шелфа на Норвегия


Норвежката компания Statoil приключи договорката по придобиването от френската компания Total от каузи й в находищата Martin Linge и Garantiana на норвежкия континентален шелф, а също по този начин е станала и оператор.

Сега на процедура Statoil има 70 % от Martin Linge и 40 % от находището Garantiana. Общата сума на покупко-продажбите за двете залежи се прави оценка на 1,45 милиарда $.

Според изискванията на договорката 121 чиновници на компанията Total минават на работа към норвежката компания.

Нефтогазовото находище Martin Linge е ситуирано в Северно море на към 180 км на запад от норвежкия град Берген. Оператор на плана до довеждане докрай на договорката със Statoil бе Total E&P Norge (51%), като в създаването на находището вземат участие също по този начин фирмите Petoro (30%) и Statoil (19%). Потенциалът на извлекаемите ресурси надвишава 300 млн. барела нефтен еквивалент. Очакваният интервал на употреба обгръща 2030-те години.

Garantiana е петролно находище на север от находището Visund в Северно море с извлекаеми ресурси с капацитет от 50 до 70 млн. барела нефтен еквивалент.

Statoil от няколко десетилетия създава въглеводороди на норвежкия континентален шелф и е пионер в бранша на реализацията на морски планове при сурови климатични условия. Най-голям акционер в Statoil е Норвегия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР