Норвегия затваря границите си, като в страната ще бъдат допускани

...
Норвегия затваря границите си, като в страната ще бъдат допускани
Коментари Харесай

Европейска страна затваря границите си заради Covid-19

Норвегия затваря границите си, като в страната ще бъдат допускани единствено хора, които имат статут на непрекъснато престояване. По информация на посолството ни в Осло новите условия влизат в действие в среднощ на 28 януари против 29 януари 2021 година Те са за да бъде лимитирано разпространяването на по-заразния английски вариант на ковид.

Изключения от условието се прави по филантропични аргументи, измежду които оказване на специфични грижи за жители в Норвегия, за чужденци, които се събират с децата си; близки членове на фамилията на непрекъснато пребиваващи в Норвегия, като кръгът обгръща само съпрузи, сътрудници, малолетни деца, родители.

Изключения се ползват и за публицисти и личен състав на задгранични медии, за моряци и екипажи в авиацията, за чужденци, ангажирани с транспорт на артикули и пътническия превоз, за чужденци, ангажирани с сериозни обществени функционалности и други

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Новият вариант на ковид SARS CoV-2 (VOC) към този момент е открит в...

Две седмици след въвеждането на новата мярка норвежките способени органи ще създадат оценка за нейната успеваемост и за потребността на възможното ѝ продължение.

В мощ остава условието допусканите идващи да дават негативен тест за ковид при влизане в Норвегия, както и предварителна регистрация на пътуващите, наложителен тест на границата и наложителна карантина.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР