Норвегия въвежда нови мерки и препоръки за борба с коронавируса,

...
Норвегия въвежда нови мерки и препоръки за борба с коронавируса,
Коментари Харесай

Норвегия отново налага мерки срещу коронавируса

Норвегия вкарва нови ограничения и рекомендации за битка с ковид, съобщи ДПА. Гражданите са съветвани да носят маски, когато употребяват здравни и обществени услуги, в публичния превоз и при извършване на покупки, в случай че не е допустимо да съблюдават по-голямо разстояние, сподели през днешния ден министър-председателят Йонас Гар Стьоре, съобщи Българска телеграфна агенция.

От на следващия ден хората, които живеят с човек, инфектиран с вируса ,

ще би трябвало да се самоизолират, до момента в който не получат негативен резултат при тестване. Това ще е наложително за всички пълнолетни жители, без значение от имунизационния им статут, а за децата ще е целесъобразно, съобщи Стьоре. Заразените с вируса би трябвало да бъдат под карантина пет дни.

Според премиера пандемията не е завършила, а е навлязла в нов стадий .

По думите му е належащо хората да свикнат да живеят с вируса и да го държат под надзор. Новият вид Омикрон основава неустановеност, само че управляващите наблюдават деликатно обстановката, сподели той и прикани всички свои съграждани да се имунизират и да си слагат подсилващи дози, когато им бъдат препоръчани.

Норвегия дълго време се справяше относително добре с пандемията

и отстрани множеството ограничавания в края на септември. В средата на ноември поради нарастване на заразяванията държавното управление още веднъж вкара ограничения против ковид.

Според Европейския център за надзор и предварителна защита на заболяванията седемдневната заболеваемост в страната е към 480 случая на 100 000 души.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР