Норвегия спечели смесената щафета на 4 по 6 километра, първи

...
Норвегия спечели смесената щафета на 4 по 6 километра, първи
Коментари Харесай

Норвегия взе златото в смесената щафета на Световното по биатлон

Норвегия завоюва смесената щафета на 4 по 6 километра, първи старт от Световното състезание по биатлон в немския зимен център Оберхоф, а България финишира на 17-а позиция.

Ингрид Тандреволд, Марте Олсбу Ройзеланд, Стурла Холм Легрейд и Йоханес Тингнес Бьо изминаха трасето за 1:04.41.9 часа, откакто използваха девет спомагателни патрона, а на първи пост Тандреволд влезе в наказателна обиколка.

Норвегия печели смесената щафета на четвърто следващо състезание на планетата.

На финален пост звездата на отбора Йоханес Тингнес Бьо употребява четири спомагателни патрона, само че съумя да откъсне по финалната обиколка Томазо Джакомел от Италия. За Бьо това е 13-а международна купа в кариерата.

На второ място приключи Италия в състав Лиза Витоци, Доротея Вирер, Дидие Биона, Томазо Джакомел с пасив от 11.6 секунди, с шест спомагателни патрона и без наказателна обиколка.

Бронзовото отличие завоюва Франция - Жулия Симон, Анаис Шевалие-Буше, Емилиен Жаклен и Кентен Фийон Майе. Французите останаха на 55.9 от Норвегия, с девет спомагателни патрона и без наказателна обиколка.

Щафетата на България Милена Тодорова, Валентина Димитрова, Владимир Илиев и Благой Тодев се класира на 17-о място с една наказателна обиколка, 11 спомагателни патрона и пасив от 4:34.1 минути.

Тодорова влезе в углавен рунд и след втората пукотевица беше 21-а, само че останалите национали съумяха да наваксат, откакто Димитрова и Илиев използваха единствено по два спомагателни патрона.

Домакините Германия се надяваха на орден пред родна аудитория, само че трябваше да се задоволят с шесто място, до момента в който един от любимците Швеция финишира на девета позиция с три наказателни обиколки и 15 спомагателни патрона.

Победата на Норвегия беше следващ триумф за Йоханес Тингнес Бьо, който има пет олимпийски златни медала и прави извънреден сезон, откакто завоюва 11 от първите 14 самостоятелни надпревари за Световната купа и се класира трети в други две.

Той може да стане първият биатлонист с медали във всичките седем дисциплини, в случай че победи в спринта на 10 км в събота.

Утре е почивен ден, а Световното състезание по биатлон продължава в петък със спринта на 7.5 км за дами.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР