Норвегия, Швейцария, Австралия, Ирландия и Германия са петте държави с

...
Норвегия, Швейцария, Австралия, Ирландия и Германия са петте държави с
Коментари Харесай

ООН съобщи страните с най-високо ниво на развитие, България се нареди на 51-то място


Норвегия, Швейцария, Австралия, Ирландия и Германия са петте страни с най-високо равнище на човешко развиване в света. Съединени американски щати заемат в листата от 189 страни 13-то място, Русия – 49-то, се споделя в отчета на Програмата за развиване на ООТ (ПРООТ) за развиването на човешкия капацитет. В документа се показват и данните, на основата, на които е формиран рейтинга на 189-те страни. Основните индикатори, по които се дефинира рейтинга на страните е предстояща дълготрайност на живота, дълготрайност на образованието и брутния вътрешен артикул на човек от популацията. Отчитат се също по този начин и данните за равнището на обществена отбрана, данните за здравно и културна развиване на популацията, престъпност, запазване на околната среда, присъединяване на жителите при взимане на решение, тъждество сред половете и прочие

През тази година в групата ас доста високо равнище на развиване влизат 59 страни. България се подрежда на 51-во място.

Лубопитно е, че Русия е преди България - на 49-то място, а Беларус – да вземем за пример е на 53-то място, Казахстан – на 58 място, до момента в който Украйна е сложена на 88-мо място.

Най-висок растеж на рейтинга за интервала от 2012 до 2017 година е регистриран в Ирландия, която се изкачва с 13 позиции.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР