Норвегия ще продължи да проучва за петрол и газ, заяви

...
Норвегия ще продължи да проучва за петрол и газ, заяви
Коментари Харесай

Норвегия не се отказва от петрола и газа

Норвегия ще продължи да изследва за нефт и газ, съобщи министър председателят на скандинавската страна Ерна Сулберг в изявление за вестник Financial Times, оповестено малко преди началото на предизборната акция, по време на която бъдещето на изкопаемите горива интензивно ще се разисква.

Сулберг е на власт от 2013 година и се бори за невиждан трети мандат като министър председател от партия " Хьойре ".

Норвежкият министър председател отбелязва, че добивът на нефт в страната въпреки всичко е забавил ритъм. Ерна Сулберг обаче отхвърля да поддържа апелите на Международната организация за силата да се спрат всички нови петролни планове, с цел да се управляват климатичните промени. Сулберг акцентира, че нуждата от норвежки нефт и газ остава, в това число и за производството на водород.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Светът към момента се нуждае от изкопаеми горива и по тази причина нефт...

" Настъпва огромна смяна и това ще се случи по този начин или другояче. Въпросът е какъв брой бързо. Не имаме намерение да го ускоряваме политически ", сподели тя в южния град Тведестран, част от предизборната й обиколка.

Норвежкото държавно управление разгласи по-рано през юли проекти да учреди нов Фонд за климатични вложения в помощ на разрастващите се страни при планове за възобновима сила. За 5 години в него ще бъдат вложени 10 милиарда норвежки крони (976 млн. евро).
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР