Норвегия ще оглави класирането по медали за втори пореден път

...
Норвегия ще оглави класирането по медали за втори пореден път
Коментари Харесай

Норвегия е големият фаворит в Пекин 2022

Норвегия ще оглави класирането по медали за втори следващ път на Зимни олимпийски игри, а Германия ще заеме втората позиция, сочи финалното планирано изследване на компанията Gracenote преди откриването на Игрите в Пекин.

За норвежците, които завоюваха 14 златни и общо рекордните 39 медала в Пьончан, се чака, че могат да доближат до 21 трофеи и общо 44 оценки в Пекин.

Ключово за норвежката доминация ще е представянето на спортистите от тази страна в ски бягането и биатлона, от където се чака да дойдат 28 от медалите. Германия и спортистите от Русия пък са с благоприятни условия за по 30 медала, съгласно изследването, само че с 11 против 10 златни оценки, което изпраща германците на второто място.

Руснаците, които ще се състезават под флага на олимпийския комитет на страната поради наложените им наказания, имат огромни шансове да изравнят предходното си най-хубаво класиране на зимна Олимпиада - в Сочи през 2014 година. Прогнозата за Съединени американски щати е четвърта позиция в подреждането по медали със седем златни, спрямо деветте през 2018-а, които ще са задоволителни за американците да изпреварят канадците.

Спортистите от Канада завоюваха 11 трофеи в Пьончан и приключиха преди тези на Съединени американски щати, само че в Пекин прогнозите са да стигнат единствено до 6 златни медала.

Компанията Gracenote употребява данни от предходни олимпийски игри, международни шампионати и надпревари от Световните купи за изработването на статистическия модел, който предвижда коя страна какъв брой медала може да завоюва. За домакините от Китай прогнозите са за 12-о място в подреждането с 6 златни и общо 13 медала, което би било най-успешната Олимпиада за страната. Очакванията за Япония са също да усъвършенства предходния си връх от 13 медала на 19, а Република Корея може да стигне до 7 оценки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР