Норвегия разгроми Холандия на дамското хандбално Европейско първенство, което се

...
Норвегия разгроми Холандия на дамското хандбално Европейско първенство, което се
Коментари Харесай

Норвегия разгроми Холандия на Европейското по хандбал

Норвегия разгроми Холандия на дамското хандбално Европейско състезание, което се организира във Франция.

 Франция и Черна гора завоюваха първите мачове от втората фаза на Евро 2018
Франция и Черна гора завоюваха първите мачове от втората фаза на Евро 2018

Двата отбора остават в борбата за място на полуфиналите

Защитаващите купата си скандинавки демонстрираха играта, с която преобладаваха в последното десетилетие и завоюваха с 29-16 (15-7). Още през цялото време норвежките заиграха на доста висока скорост без да се тормозят от неточности. Те затвориха отбраната си и позволиха единствено 7 гола преди почивката. В офанзива те завършваха бързо без да губят и залагаха при всяка опция на светкавични контраатаки.

През второто полувреме двамата треньори вкараха запасите си, само че разликата продължи да набъбва. Въпреки това Холандия е с големи шансове да продължи на полуфинал. Загубата е първа за вицешампионките от 2016 година, които бяха последният непобеден отбор в конкуренцията.



В другия мач Румъния победи Испания с 27-25 (10-12). Нашите северни съседки са втори в група 2 и се чака да продължат с Холандия на полуфиналите. Те имаха проблеми до първите минути на втората част, след което постановиха мощната си силова игра. Испанките са единственият отбор от потока, който отпадна и нямаха огромно предпочитание за победа.

Днес Норвегия ще играе против Испания, Румъния против Унгария и Холандия против Германия. При победи на Норвегия, Унгария и Германия ще се получи петорна въртележка сред тимовете с по 6 точки.

В момента Холандия и Румъния са с по 6 точки, а Норвегия, Унгария и Германия с по 4 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР