Норвегия отменя задължителната карантини за Covid-19 за неваксинирани пътници и

...
Норвегия отменя задължителната карантини за Covid-19 за неваксинирани пътници и
Коментари Харесай

И Норвегия отхлабва мерките срещу Covid-19

Норвегия анулира наложителната карантини за Covid-19 за неимунизирани пасажери и контактни лица. Вместо това ще бъде въведен ежедневен режим на тестване, заяви норвежкото държавно управление, представено от Ройтерс. Съгласно досегашните правила всеки, който идва в Норвегия от така наречен „ алена зона “ и не може да покаже доказателство за имунизация или преболедуване, би трябвало да се сложи под карантина за най-малко 3 дни. Контактните лица трябваше да останат под карантина за 10 дни.

Според Националния институт по публично здраве това към този момент не се смята за належащо за надзор на инфекциите, като новите правила би трябвало да се ползват от 26 януари, настояват от държавното управление.

Досегашните ограничения бяха подложени на критика, че държат здрави хора под карантина за излишно дълго време и изключително засягат фамилиите с деца. От сряда се изисква контактните лица да се тестват всеки ден до 11-ия ден. Тези, които откажат да се тестват, би трябвало да се самоизолират.

Пътуващите към момента би трябвало да се тестват и да се записват при идването си в Норвегия, а при идването н страната е нужен негативен тест, изработен преди влизането на територията на страната. Входната карантина може да бъде въведена още веднъж, в случай че обстановката с инфекциите с Covid-19 се промени или при поява на нов вид на вируса, който изисква по-строги ограничения.

Норвегия е следващата страна от Европа след Англия и Ирландия, където ограниченията против ковид се разхлабват.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР