Норвегия е първият полуфиналист на Европейското първенство по хандбал за

...
Норвегия е първият полуфиналист на Европейското първенство по хандбал за
Коментари Харесай

Норвегия е първият полуфиналист на ЕП по хандбал за жени

Норвегия е първият полуфиналист на Европейското състезание по хандбал за дами в Дания. Скандинавките, които са спечелили рекордните седем континентални трофеи, надвиха над Хърватия с 36:25 (15:14) и с цялостен актив от 8 точки си подсигуряваха първото място в група 2 кръг преди края на втората фаза от конкуренцията.

Хърватките, които бяха непобедени в шампионата до момента, наваксаха закъснение от 6:10 и даже при започване на второто полувреме стигнаха до поврат при 17:16, само че основна серия от 7:1 разреши на Норвегия да поведе с 23:18 в 40-ата минута, а малко по-късно след още десетина мощни минути и седем следващи попадения момчетата на Торир Хергейсон усилиха задатъка си до 31:20, с което предрешиха мача.

Рени Рейстад беше най-резултатна за скандинавките със 7 гола, а Стине Офтедал способства с 6 попадения. Камила Мичийевич се разписа 7 пъти за Хърватия, който остана на втората позиция в група с 6 точки.

В друга среща от кръга Германия надви над Унгария с 32:25 (13:11) и с 4 точки е трети, като резервира шансове за нападна втората позиция, която също дава право на място на полуфиналите. Поражението пък остави унгарките без актив и ги отстрани от битката за оценките.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР